seneste nyt
09 // 05 // 06
I dag modtog jeg endelig min bronze medalje, jeg fik for min svendeprøve. Det var et meget stort øjeblik og sjovt at hilse på Dronningen.

28 // 04 // 06
The Downward Candidate spiller sammen med Koldborn på Lades Kælder i København torsdag d. 8. juni.

12 // 02 // 06
"Distort and Confuse" får 6/6 i denne måneds udgave af musikmagasinet NRG!
the downward candidate

Mit hovedprioritetsband startede som et projekt K.B. og jeg har villet starte helt tilbage i 2002. Vi havde en ide om et knapt så melodisk, mere hardcore-agtigt og kompromiløst alternativ til Withering Surface. Efter at have leget med ideen, spurgte vi i 2003 Meier-brødrene fra Sacrificial om de ville være med til projektet. Efter at have spillet med dem i nogle måneder, havde vi skrevet seks-syv numre, som ikke helt gik I den retning K.B. og jeg gerne ville, så det blev droppet igen.

Efter at have lagt projektet på is i et stykke tid, blev vi i 2004 enige om at sætte numre sammen på computer og så bekymre os om besætningen efterfølgende - eventuelt bare hyre session musikere til fremtidige indspillinger. Da vi i løbet af et par måneder havde skrevet 8 sange, blev vi enige om at det var på tide at finde en sanger og en trommeslager at indspille en demo med. Vi var enige om at Kim Orneborg fra Mugshot ville være en rigtig fed vokalist til vores musik og han var heldigvis interesseret. Samtidig havde jeg holdt kontakten med Jakob Gundel, som var den oprindelige trommeslager i Withering Surface, ved lige. Han havde ikke meget tid, men ville på projekt-basis gerne spille trommer for os. Så vi øvede et par gange og gik igang med at indspille en demo.

På trods af at indspilningerne løb over et halvt år, lød resultatet virkelig ringe. Men indspilningsprocessen havde givet os lyst til at køre The Downward Candidate som et rigtigt band. På grund af Jakobs begrænsede tid, spurgte vi en anden gammel Næstved-dreng, Dennis Buhl, om han ville deltage i løjerne. Dennis ledte tilfældigvis efter et band at spille noget andet end powermetal med, og sagen var klar...

Vi brugte sommeren 2005 på at øve en masse numre op, udfra hvilke vi valgte fire til indspilningen i Berno Studio i Malmö. Gennem mine to andre bands var jeg efterhånden blevet virkelig glad for at arbejde sammen med Barno Paulsson, og syret nok, var jeg overbevist om at hans lyd og ører og hans måde at arbejde på passede meget bedre til os end til de to bands jeg i forvejen havde tilbragt tre ophold i hans studie med. Og ganske rigtigt havde vi i løbet af fire dage i september indspillet fire numre, som lød helt perfekt. Efter en langsommelig proces med at få trykt covers, når CD'en lige akkurat at blive færdig inden vi d. 10. januar spiller vores debutkoncert på The Rock i København.

Billeder

Link
The Downward Candidate website

MP3 downloads
Distort & Confuse
Lower Than Your Tired Eyes
World At My Feet
    (Fra Distort & Confuse Promo)


Vælg band
The Downward Candidate
Withering Surface
Thorium