seneste nyt
09 // 05 // 06
I dag modtog jeg endelig min bronze medalje, jeg fik for min svendeprøve. Det var et meget stort øjeblik og sjovt at hilse på Dronningen.

28 // 04 // 06
The Downward Candidate spiller sammen med Koldborn på Lades Kælder i København torsdag d. 8. juni.

12 // 02 // 06
"Distort and Confuse" får 6/6 i denne måneds udgave af musikmagasinet NRG!
thorium

Thorium blev dannet i 1997 som et projektband med medlemmer fra Withering Surface, Iniquity, Taetre og Infernal Torment. Det stod klart fra starten at stilen skulle være oldschool death metal med et glimt i øjet. Efter at have spillet den første koncert og indspillet en demo med to sange, blev bandet signet til det danske selskab Die Hard Music.

I sommeren 1999 blev debutpladen "Ocean of Blasphemy" indspillet i det legendariske studie i Grieghallen, Bergen i Norge sammen med lige så legendariske Pytten og Herbrandt Larsen. Efter at have lyttet masteren igennem kunne vi høre at indspilningen var knap så legendarisk, som de involverede nordmænd og Jacob Hansen tog sig kærligt af et remix, som endte på gaden i starten af 2000. Pladen blev modtaget med åbne arme fra den verdensomspændende metalpresse og endte op med en placering i "Best Newcomers of 2000"-sektionen i Tysklands største magasin, Rock Hard. Herefter blev det til et par koncerter i Danmark og vi var også på plakaten til Nuclear Storm Festival i Tjekkiet.

To år senere i 2002 gik Thorium igen i studiet, denne gang i Exponent Studio i Slovakiet med Tomas Kmet og Roman Slavik bag knapperne. Mastering blev varetaget af Tue Madsen i Anfarm studiet. Resultatet blev "Unleashing The Demons", som igen høstede roser her og der. I sommeren 2002 spillede vi på Party San Festival i Tyskland og på Brutal Assault Festival i Tjekkiet.

Siden da er der ikke sket det store i Thorium-lejren. Vores selskab begyndte så småt at lukke ned for deres udgivelser og medlemmerne i bandet havde en masse andre ting at tage sig til end lige at hygge sig sammen. Ikke desto mindre begyndte vi igen at spille sammen i 2005 og i juli besluttede vi at indspille en demo hos Berno Paulsson i Berno Studiet i Malmö, Sverige med henblik på at skaffe en ny pladekontrakt til udgivelsen af vores tredje album.

Link
Thorium website
    (Midlertidigt promotion site)

MP3 downloads
Crest For War
Abomination Of God
Countless Ways To Die
    (Fra Ocean Of Blasphemy)


Vælg band
The Downward Candidate
Withering Surface
Thorium