seneste nyt
09 // 05 // 06
I dag modtog jeg endelig min bronze medalje, jeg fik for min svendeprøve. Det var et meget stort øjeblik og sjovt at hilse på Dronningen.

28 // 04 // 06
The Downward Candidate spiller sammen med Koldborn på Lades Kælder i København torsdag d. 8. juni.

12 // 02 // 06
"Distort and Confuse" får 6/6 i denne måneds udgave af musikmagasinet NRG!
withering surface

Withering Surface blev dannet tilbage i 1994 i min hjemby Næstved.
Efter at have spillet sammen i et lille års tid indspillede vi demoen "Unique", som udkom i august 1995. Demoen vandt prisen som årets demo på P3's metalprogram og ikke længe efter signede vi en kontrakt på to plader med det danske selskab Voices of Wonder/Euphonious.

Debutpladen "Scarlet Silhouettes" blev indspillet i oktober 1996 med den ansete producer Fredrik Nordström bag knapperne i Studio Fredman, Göteborg. Pladen, som udkom i Europa og Japan, blev meget vel modtaget og vi tog i slutningen af ´97 på nordisk turne med Dimmu Borgir og Old Man's Child.

Året efter flyttede bandet til København og indspillede opfølgeren "The Nude Ballet", igen med Fredman i producerstolen. Pladen udkom i slutningen af 1998 og høstede ekstremt gode anmeldelder med overskrifter som "Verdensklasse" og "Danmarks nye metalhåb".
I kølvandet på den gode respons fra såvel danske som udenlandske medier, blev vi nomineret i kategorien "Årets Hard Rock-udgivelse" ved Dansk Grammy 1999 og spillede samme år på Roskilde Festivalen. Alt i alt et rigtigt godt år, hvor "The Nude Ballet", som dens forgænger også udkom på Marquee i Japan.
1999 udkom 7" singlen "Forever Fragile" med bonusnumre fra den japanske udgave af "The Nude Ballet".

I 2001 har Withering Surface fået nyt pladeselskab, Copro Productions i England. Selskabet udgiver det tredje album, "Walking on Phantom Ice", som blev indspillet hos Berno Paulsson i Berno Studio i Malmö. Igen er responsen fra medier og fans helt utrolig god og 2002 bliver et år med nogle af de bedste live-oplevelser for os. Udover at turnere med to af mine absolutte yndlingsbands, Opeth og Arch Enemy i England, spiller vi på Nordeuropas største metal festival, Wachen Open Air, som dette år topper med over 30.000 festivalgængere. Det er dog ikke alle sammen, der når at se os, men alligevel...

I starten af det efterfølgende år starter alt godt da vi på vores dertil oprettede pladeselskab Wither Music udgiver "Ichor", som er en EP med to nye numre, de to numre fra "Forever Fragile" singlen og et live nummer fra vores optræden på Roskilde Festival, som også blev sendt i Danmarks Radio. Samtidig har vi en masse problemer med line-up og vores engelske pladeselskab, som på grund af økonomiske vanskeligheder ikke kan betale studieomkostningerne til den næste plade, som vi har skrevet kontrakt på. Efter en vellykket mini-turne i Tyskland med Iniquity og My Cold Embrace, indspiller vi dog vores fjerde album "Force The Pace" hos Tue Madsen i hans efterhånden meget berømte Antfarm Studio. Vi betaler selv for indspilningen og shopper derefter pladen rundt til flere europæiske selskaber. Det anerkendte italienske selskab Scarlet Records er vilde med pladen og vi skriver kontrakt på tre albums med dem.

Scarlet udgiver "Force The Pace" i 2004 og licensierer den til King Records, som ugiver pladen i Japan. Herefter drager vi på endnu en turne i Danmark, denne gang med Urkraft og igen en masse gode anmeldelser og interviews i baggagen. Den danske metalscene blomstrer for alvor, men på trods af vores fornemme historie og lovende fremtid, bliver vi på en eller anden måde trætte af at spille sammen i bandet og flere af medlemmerne har andre prioriteter end at satse på vores videre karriere. I slutningen af 2004 vælger vi at opløse bandet lige inden en omfattende Danmarksturne med bandet Complete. Withering Surface-æraen bliver afsluttet med et brag af en koncert på Loppen i København i februar 2005. En decade med de bedste oplevelser i mit liv er tilendebragt.

Billeder


Link
Withering Surface website

MP3 downloads
Gears (fra Force The Pace)
Walking On Phantom Ice (fra S/T)
Superior Seed (fra Ichor)
Will She Defy (fra The Nude Ballet) Scarlet Silhouettes (fra S/T)

Video download
Gears (fra Force The Pace)
    (25 MB - DivX codec required)
Gears (fra Force The Pace)
    (Flash version)


Vælg band
The Downward Candidate
Withering Surface
Thorium